Wie ik ben?

Na het afronden van de Havo in Rotterdam ben ik begonnen op de Vakschool in Schoonhoven, waar ik in 2000 ben afgestudeerd als goudsmid. Na mijn opleiding heb ik 2.5 jaar gewerkt bij een juwelier in Den Bosch. Hier was ik zowel werkzaam in het atelier als goudsmid en hielp ik klanten in de winkel. Tijdens een ‘uitstap’ naar de uitzendbranche als intercedente en later als vestigingsmanager bleef het toch knagen. Steeds als iemand vroeg wat ik deed, kwam ik weer terug op het mooie goudsmeden, een bijzonder vak!

Ik miste het om een sieraad speciaal te maken voor iemand, om een herinnering om te zetten naar een bijzonder juweel. En dus heb ik mijn vaste baan opgezegd en ben ik in 2011 voor mezelf begonnen. En nog nooit een seconde spijt van gehad. Elke dag zit ik weer met veel plezier in mijn eigen atelier! Om mooie, persoonlijke, exclusieve sieraden te maken.

In 2017 ben ik na een ballotage toegelaten tot de Nederlands Gilde van Goudsmeden. En daar ben ik trots op!

Om mezelf te blijven ontwikkelen in mijn vak volg ik regelmatig cursussen/workshops om mijn vakkennis en technieken bij te schaven. Het mooie van dit vak is ook dat je nooit uitgeleerd raakt!

In 2018 ga ik me ook richten op mijn eigen sieradenlijn. Goud, zilver, diamant en mooie edelstenen in bijzondere combinaties!

Lesgeven

Naast het ontwerpen en sieraden maken in mijn eigen atelier in Boxtel geef ik ook les bij De Smeltkroes, een vereniging voor amateur goudsmeden in Eindhoven. Ontzettend leuk werk, iedere week leer ik ook weer van mijn cursisten die allemaal met hun eigen sieraden en projecten in de weer zijn.

Ik woon samen in Boxtel en ben moeder van twee jongens (5 en 9 jaar) Never a dull moment!

Sieraad in opdracht

Ook graag mooie sieraden op maat in opdracht laten maken? Ik hoor graag van u. Neem contact op met mij om de mogelijkheden te bespreken. Het is mogelijk om af te spreken in mijn atelier in Boxtel, maar een bezoek bij u thuis is ook mogelijk.

Ik hoor graag van u.

Met warme groet,
Eline de Visser