Kom eens uit de kast!

 In Algemeen

We zijn met z’n allen best goed in het recyclen. Plastic, glas, papier en de oude kleren naar de kringloop. Waar we ook goed in zijn is bewaren. Zolders, schuren en kasten vol. Eens in de zoveel tijd zoeken we het uit en ruimen we het op.

Wat meestal blijft liggen, wat we dus zonde vinden om weg te gooien, zijn de kleine emotionele schatten. Verstopt in een doosje. Helaas doen we er niet meer zo veel mee, terwijl je er zo veel mee kan doen!

Wat dan? Sieraden! Wellicht georven, of omdat ze kapot zijn en van je favoriete oorbel heb je er nog maar één….Goud en zilver ga je niet weggooien en de goudprijs staat ook niet mee op record hoogte. Het in een doosje laten zitten is eigenlijk ook zo zonde. Misschien zijn het de sieraden van je overleden ouders of komt het uit een erfenis van je lievelingstante. Je eerste ringetje gekregen tijdens je eerste communie.

Dat is het mooie van sieraden, er zit altijd een emotionele waarde aan vast. Dus waarom bewaren? Laat er iets moois van maken.

De sieraden kun je aanpassen naar een eigentijdser ontwerp of zelfs helemaal omsmelten om er geheel iets nieuws van te maken. Iets wat je wel weer gaat dragen.

Een ouderwetse hanger maar wel met een mooie steen wordt vermaakt naar bijvoorbeeld een nieuwe strakke hanger met diezelfde steen erin. De trouwringen van je ouders kun je op maat laten maken en iets aanpassen zodat je ze samen met je zus weer kan dragen. Op deze manier doe je iets moois en waardevols met die verborgen schatten uit die overvolle kast.

Dus haal het uit de kast en draag het opnieuw met liefde!

Losse sieraden

Ring 4 diamanten

Van deze georven sieraden is een ring met de 4 diamanten gemaakt

 

columnbutton

Recent Posts